Praktijk voor Natuurgeneeskunde 

 

Op deze pagina leest u informatie over straling, bewegingstherapie en klankschaalmassage.

 

 Straling 

Je kunt het niet zien, proeven of ruiken. Straling is overal. Heeft u last van hoofdpijn, slapeloosheid, transpiratie en vermoeidheid? Straling heeft invloed op ons gedrag. Uit wetenschappelijke onderzoek blijkt dat straling zelfs invloed heeft op ons immuunsysteem. Vooral kinderen worden zwaarder belast dan volwassenen, omdat ze van kleins af aan opgroeien met draadloze babyfoons, elektrisch kinderspeelgoed, spelcomputers, tablets en mobiele telefoons. 

Wetenschappers houden zich op grote schaal steeds meer bezig met de invloed naar straling op de gezondheid van mens, dier en natuur en lijken met groeiende bewijzen te komen. Drs. Karin Jansen legt in haar boek "Kinderen bewust (op) voeden" uit wat de risico's zijn van frequenties van draadloze technologieën: Hoge frequenties vanaf 800 Mhz zijn niet te vergelijken met een gettoblaster waar 3FM of Skyradio op een aanvaardbaar volume uitzendt. Je moet minimaal denken aan 110 keer de geluidsapparatuur op een popconcert in de Heineken music hal waar op zijn hardste volume 24/7 keiharde muziek uit de speakers komt.

Voorkom gezondheidsklachten en laat uw woning meten op straling.


 
Wilt u weten of u elektromagnetische straling in huis heeft, op welke plekken, hoeveel en wat u daar aan kunt doen?    

Neem dan contact met mij op.


Helen door te bewegen en in stilte wandelen door de vrije natuur

Een wel hele speciale ervaring is om met een groepje mensen in de vroege ochtend een wandeling in stilte te maken in de vrije natuur. Geniet van de zang van de vogels en ervaar de meerwaarde van een stiltewandeling met een kleine groep mensen in een sfeer waar alles oké is en alles is goed zoals het is. Straf of afkeuring bestaan niet. Schuld, schaamte, boosheid of verdriet mogen er gewoon zijn. 

We staan we stil bij de geluiden van de natuur en doen een lichtwerkoefening voor oude bomen. Ook luisteren we naar de harmonische geluiden van klankschalen uit Tibet. We mediteren, doen prana oefeningen, ritmische en ademoefeningen, harmonie en klieroefeningen waardoor zowel het fysieke en mentale lichaam in evenwicht wordt gebracht. Door gerichte eenvoudige bewegingsoefeningen te doen voelt u zich fitter en u merkt dat je mindfull(er) tegenover de dagelijkse dingen staat. 

Belangrijk is dat u zich bewust gaat worden van wat er speelt in uw lichaam en geest. Kijk er naar zonder oordeel en neem de opgebouwde concentratie, rust en alle positieve dingen mee in je fysieke lichaam en geest.   

Let op: deze activiteit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Nieuwsgierig geworden?  Meldt u zich dan aan of neem contact op voor meer informatie.


"Bewegen is leven en leven is beweging"


Soundhealing

De trillingen die u hoort en voelt dringen door tot op celniveau en brengen lichaam en geest in totale ontspannenheid. U ervaart diepe rust en daardoor wordt ruimte gecreëerd om dingen te accepteren zoals, stress, ziekte of andere blokkades. 

Een klankschalenmassage is gebaseerd op trillingen, volgens natuurkundige wetten en is dus wetenschappelijk onderbouwd. De trillingen gaan met een bepaalde frequentie het lichaam in en maken uw lichaam en geest ontspannen. De trillingen werken in op gevoelens en ook zelfs op het geheugen. Door het luisteren naar de klank en het voelen van de trillingen wordt uw lichaam in staat gesteld om spanningen los te laten. Door de klankschaalmassage zal het lichaam mee gaan trillen met de frequentie van de klankschaal. Na de massage zal ieder lichaam weer zijn eigen trillingsfrequentie aannemen. Dit kan enkele uren maar ook een paar dagen duren. 

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit water, zodoende wordt er in het lichaam een goede doorbloeding mogelijk gemaakt. Organen worden gemasseerd en eventuele blokkades kunnen worden opgeheven. Bovendien stimuleren de trillingen ook het zelf genezend vermogen van ons lichaam.  

Andere toepassingen kunnen zijn: 
Lichamelijke- en psychische klachten
Psychotherapie, psychiatrie
prenatale en verloskundige hulp 
kinderen met ADHD, angst en of concentratiestoornissen
gehandicaptenzorg, logopedie, ergotherapie, verzorgingstehuizen, stervensbegeleiding

Let op: deze therapie  wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.          


Contact

Telefoon: 06-27172885 of 0481-465113
Email: macareen10@gmail.com
Adres: Kruidenstraat 20
6681NH Bemmel