Praktijk voor Natuurgeneeskunde 

 


Kleurenpunctuur 

Licht en kleur zijn twee belangrijke factoren in zowel de reguliere geneeskunde als de natuurgeneeskunde. Niet voor niets heeft UNESCO 2015 uitgeroepen tot ‘Het jaar van het Licht'. Kleurenpunctuur is een pijnloze therapie, geschikt voor jong en oud, die voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten kan worden toegepast.

Over licht en kleur

Zonder licht is er geen celstofwisseling mogelijk, geen communicatie tussen de cellen of celgroepen. In de basis is ook ons lichaam een fotocel, die via licht van energie en informatie wordt voorzien.

Kleur is het zichtbare deel van licht. Kleuren hebben dezelfde kenmerken als het licht zelf en daarmee ook specifieke therapeutische eigenschappen.

Kleurenpunctuur (volgens Dr.Peter Mandel) combineert de kennis over de werking van licht en kleur met de leer van de meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het behoort tot de ‘Complementary Alternatieve Medicine’, kortweg CAM. Daarbinnen hoort het bij natuurgeneeskunde: lichaamsgerichte therapie.

Tijdens de behandeling houdt een daartoe opgeleide therapeut een speciale lichtpen op (acupunctuur)punten, (voet)reflexzones en huidsegmenten op de huid van de cliënt. Afhankelijk van de analyse en klacht wordt een specifieke kleur ingestraald.

Macareen is gediplomeerd kleurenpuncturist en brengt nauwkeurig gedefinieerde kleurenfrequenties via de huid in het lichaam via deze voorkeurspunten en zones. Deze ‘voorkeurspunten’ hebben als het ware een antennefunctie. De trillingen van de verschillende frequenties brengen de helende informatie over op de te behandelen cellen. Doordat kleurenpuncturist Macareen dit heel gericht doet, zullen zowel de trillingen van de cellen als die van de kleurenfrequenties met elkaar harmoniseren. Dat heeft een groot helend effect.

Hoe kleurentherapie werkt

Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. De drie basiskleuren blauw, geel en rood staan voor: een ontspannen, heldere kracht. Dat is de basis voor een gezonde vitaliteit. Een vermindering van vitaliteit is eigenlijk gewoon een 'licht- en kleurtekort'.

Zo werken rood en geel stimulerend en brengen je in beweging. Blauw maakt je lekker rustig.

Kleurenpunctuur richt zich níet alleen op het bestrijden van lichamelijke symptomen. Het richt zich ook op het stimuleren van heilzame energiestromen gecombineerd met uw persoonlijke ontwikkeling op alle levensniveaus. 


Onderzoekers van het LUMC en de TU Delft hebben een manier gevonden om een "op hol geslagen" hart te resetten met een geïmplanteerd led-lampje (Bron RTL nieuws 28 februari 2019). Licht oefent invloed uit op alle levende organismen. Onze lichaamscellen en organen reageren op licht.

Contact

Telefoon: 06-27172885 of 0481-465113
Email: macareen10@gmail.com
Adres: Kruidenstraat 20
6681NH Bemmel