Praktijk voor Natuurgeneeskunde 

 

Bioresonantie

De Bicom bioresonantie is een specifiek diagnose en therapiesystematiek waarmee de geneeskunde een nieuwe weg is ingeslagen. De basis van de bioresonantietherapie berust op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten uit de biofysica. Onderzoek hierin heeft op vele terreinen tot onverwachte technologische ontwikkelingen geleid. Bij de Bicom bioresonantietherapie worden deze principes sinds vele jaren met groot succes toegepast. Met het Bicom systeem kan in veel gevallen de werkelijke en vaak verborgen oorzaken van ziekte ontdekt worden.

De oorzaak van de klachten
Met een specifieke, pijnloze test kan gekeken worden of er een allergie of onverdraagzaamheid bestaat voor bepaalde stoffen (o.a. voedingsmiddelen), de energiestatus van organen, dan wel of er gifstoffen in het lichaam zijn die een negatieve invloed hebben. Zo kan in veel gevallen de verborgen oorzaak van de ziekte worden opgespoord.

Hoe werkt bioresonantie?

Bioresonantie maakt gebruik van de elektromagnetische trillingen van de cliënt zelf. De zwakke elekromagnetische trillingen ontstaan door chemische processen in de cellen van het lichaam. De elektromagnetische signalen, die in en om het lichaam aanwezig zijn, kunnen met behulp van van elektrodes worden opgevangen, via een kabel met een apparaat verbonden, daar worden gefilterd, versterkt of tegengekoppeld en daarna naar de patiënt worden teruggestuurd. Meestal via een draadspoel in de modulatiemat van de behandelstoel. In het apparaat worden door een filter de harmonische- en disharmonische trillingen van elkaar gescheiden. Harmonisch wordt beschouwd als gezondheid bevorderend en disharmonisch als schadelijk. De harmonische trillingen worden versterkt of verzwakt teruggegeven, de disharmonische trillingen kunnen elektronisch hun spiegelbeeld (180 graden fasedraaiing) worden teruggekoppeld. Bij de behandeling met het Bicom apparaat worden dus uit de ultrafijne lichaamseigen signalen precies die passende therapietrillingen gevormd, die gericht de positieve energieën stimuleren en de ziekmakende tegenkoppelen. Inmiddels is wetenschappelijk vastgesteld dat ons DNA zich kan gedragen als een opgerolde antenne die gevoelig is voor laagfrequente elektromagnetische velden. Voor de meeste mensen is dit een prachtig, maar vooral wazig verhaal.

Wat als we ons lichaam overbelasten?

Ons milieu wordt met van alles en nog at vergiftigt. Een kleine opsomming van milieubelastingen; ozon, smog, elektrosmog (mobiele telefoons, computer, zendmasten etc.), aardstralen, radiogolven, nitraat, UV licht, PCP, PCB, insecticiden, formaldehyde, mineraalvezels, hexachloorbenzol, fungicide, etc. De belasting voor ons lichaam is enorm en het is mede de oorzaak van diverse psychische en lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld; allergieën, concentratieproblemen, huidklachten, depressies, ontstaan van tumoren, vermoeidheid, slaapproblemen, fibromyalgie, geopathische belasting (aardstalen en wateraders), burn-out, spastische darm, reuma, fobieën, hartaandoeningen, ADHD/ADD, etc. Wanneer er echter sprake is van een grote overbelasting over een langer tijdsbestek dan kan het zijn dat het regulatiesysteem en het daarbij behorende zelfgenezend vermogen zal blokkeren. Zodra de communicatie tussen de cellen verstoord is, wordt vanzelfsprekend ook het functioneren van de cellen gehinderd. Uiteindelijk ontstaan hierdoor ziektesymptomen zoals pijnen, allergieën, minder goed kunnen presteren, chronische vermoeidheid enz. De ziektesymptomen openbaren zich vaak daar, waar door erfelijkheid al een zwakke plek aanwezig is. Met het Bicom-systeem worden kenmerkende frequenties van substanties getest en hierdoor wordt hun invloed op het lichaam van de patiënt vastgesteld. Dit gaat snel en is absoluut pijnloos. Zo kan in veel gevallen getest worden welke allergieën aanwezig zijn en welke belastingen de patiënt ziek maakt. Belastingen zijn vaak combinaties van bijvoorbeeld bacteriën, virussen, parasieten, elecrosmog, medicamenten, kleur-/smaakstoffen en tandmaterialen (o.a. amalgaam).

Bioresonantie diagnose en behandeling

Middels het stellen van de diagnose kunnen we erachter komen waarmee het lichaam het meest belast is en welke therapie hiervoor nodig is. Vervolgens wordt een individueel behandelplan opgesteld en overleggen we welke acties ondernomen kunnen worden om klachten te verminderen. De therapie wordt meestal als aangenaam ervaren. Het doel van de therapie is om ziekmakende invloeden en oorzaken uit te schakelen en de zelfgenezende kracht van het lichaam te activeren.

Hoe stellen we met de Bicom een diagnose?

Door te meten met welke frequenties de binnenkomende informatie resoneert krijgen we een goede indruk over de verstoringen die aanwezig zijn. Veel ziekteprocessen beginnen met verstoorde, disharmonische trillingen. Op deze manier wordt de vaak verborgen oorzaak van de ziekte, of datgene wat een ziekte in stand houdt, opgespoord. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een allergie, virus, bacterie, parasiet, enzovoorts. Deze kunnen dan in het therapeutische deel specifiek behandeld worden

Hoe geven we therapie met de Bicom?
Door middel van een biologisch filter scheidt het apparaat de binnenkomende gezonde en zieke trillingen. De harmonische, gezonde trillingen worden versterkt teruggegeven. De disharmonische, ongezonde trillingen worden, al dan niet versterkt, spiegelbeeldig aan de persoon teruggegeven. Zij verzwakken dan de foutieve, zieke trillingen of heffen deze zelfs helemaal op. Daardoor verdwijnt de foutieve besturing van het lichaam en krijgt het lichaam de mogelijkheid om zijn zelfgenezende kracht te activeren en daarmee te genezen.
Tijdens de behandeling kan een remedie met behulp van de juiste frequenties opgeladen worden. Deze bevat dan dezelfde trillingen/informatie als de gegeven behandeling en kan (vaak samen met een homeopathisch middel) naar huis meegegeven worden om het behandelingseffect te versterken en te verlengen.

Welke klachten zijn met Bioresonantie te behandelen?
De Bicom bioresonantietherapie is zeer effectief als het gaat om het behandelen van acute-(bijv. hooikoorts) en chronische allergieën. Ook aandoeningen van de interne organen zoals maag, darm, lever en gal zijn goed te behandelen. Tevens is de Bicom therapie effectief bij huid, longaandoeningen, pijnklachten (bijv. migraine), problemen met de weerstand, chronische vermoeidheid, reumatische klachten, K.N.O. problemen, kinderziekten en de gevolgen van inentingen, sportletsel/blessures, alsmede het opheffen van energetische blokkaden. Bovendien kan de Bicom bioresonantietherapie goed worden ingezet bij het stoppen met roken en andere verslavingen.

Bron: https://www.fitronics.nl/hoe-werkt-bioresonantie/


Contact

Telefoon: 06-27172885 of 0481-465113
Email: macareen10@gmail.com
Adres: Kruidenstraat 20
6681NH Bemmel